Porin kevätpäräys ( 2007-04-28 )

Ensimmäisessä Raket junior kisassa vauhti ei riittänyt A-finaaliin.

to 26.4
Keretään ajamaan 6 stinttiä. Tässä lähinnä totutellaan ajamaan muiden seassa ja kerrataan rataa. Viileästä säästä johtuen ajat eivät ole sitä mitä pari viikkoa sitten harjoitellessa.

Varikkoteltassa Kaupin kanssa
pe 27.4 Ajovuoroja on 6 kpl, jokainen 10 minuuttia. Ajovuorojen väli on 1h40min. Tämä johtuu suuresta kilpailijamäärästä, joka on yli 250. Kokeilaan eri välityksiä. Ongelmia saattaa tuottaa kaasarin bensaletkunipan vuoto (kaasarin rungosta). Palataan alkuperäisiin välityksiin.

Kisaraportti:
Kilpailijoita oli Raket Junnuissa 67 kpl, Santeri sijoitus on noin 40. Aika-ajo ei mennyt niin hyvin kuin olisi pitänyt, ajossa oli liikaa varovaisuutta, vaikka lopussa olisi voinut mennä enemmän riskillä, sijoitus ajalla 54.6 muistaakseni 39. Eka alkuerä lähtöruudusta 18 meni täysin pilalle, ulos noin viiden auton kanssa ensimmäisessä mutkassa. Kuski olisi voinut olla varovaisempi, yleensäkin koko porukka tuntui olevan aika hasardi mielellä liikenteessä.
Toinen alkuerä lähtöruudusta 18 meni paremmin, auto pysyi juuri ja juuri käynnissä ekan mutkan kolarisumaa kiertäessä.
Lähtöruudussa
Kolmas alkuerä lähtöruudusta 19 edelleen paremmin, sijoitus parani muistaakseni kolmen ohituksen johdosta. Paras kierrosaika 53,9. Tässä Santeri jumahti Joni Ruuskasen taakse, nopeus olisi riittänyt, mutta Ruuskanen oli vaikea ohitettava. B-finaali meni meni suorastaan loistavasti, lähtöruutu 20 ja maaliin yhdeksäntenä. Valitettavasti vain kuusi parasta pääsi jatkamaan A-finaaliin. Santerin vahvin ohituspaikka on mutka kaksi, jossa nopea osuus loppuu. Siinä hän parhaimmillaan pystyi ohittamaan kaksi kilpailijaa samanaikaisesti.

Jälkispekulointi
Aika-ajo olisi pitänyt olla parempi. Vaikka alkuerät antavat mahdollisuuden paikata, niin aika vähän niissä oikeasti pystyy paikkaamaan. Kisaa ei voiteta ekassa mutkassa. Ensimmäisessä erässä oli Santerilla pientä lähtöryntäilyä. Kierrosajalla 53,9 olisi sijoittunut A-finaalissa noin sijalle 17-18, tämä on positiivista. Telttakamumme Henri Kauppi ei ajanut koko kisapäivänä alle 54:n aikoja, mutta sijoittui kuitenkin noille paikkeille A-finaalissa. Sandra Rantamäki Lahden-fk:sta on nopeudeltaan samaa luokkaa kuin Santeri. Hänellä oli vielä huonompi onni. Sandran aika-ajo meni hienosti, mutta hän ajoi ulos yhdessä välierässä sekä B-finaalin startissa.

Mekatsun kommentit Sain hyvää sytkätulppa- ja L-ruuvitietoutta samassa teltassa olleelta Kaupilta. Rengaspaineet pitää tässä luokassa olla reilusti pienemmät kuin minissä, koska tehoa ja painoa on enemmän (Meillä oli ehkä aika-ajossa liikaa paineita). Varmasti toimivia varakaasuttimia pitää olla treenipäivänä koko ajan varalla. Meillä oli kokonaisia varakoneita, mutta konetta ei tee mieli vaihtaa, kun selvästi näkee, että vika on vain kaasarissa.Nayta saman categorian muut artikkelit
Tulostusmuoto